Élesen reagált az orosz nagykövet az amerikai alelnök vádjaira

2023. február 19. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország démonizálásával és az ukrajnai feszültség szításával vádolta Washingtont Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete vasárnap. Az ukrajnai válsággal kapcsolatban Moszkva ellen megfogalmazott vádak is csupán ezt szolgálják, írta az MTI.

Telegram-üzenetében a diplomata az orosz csapatok által elkövetett háborús bűnökről szóló amerikai állításokról azt mondta, azok csupán Oroszország soha nem látott mértékű démonizálásának részei, valamint azt vetette Washington szemére, hogy hibrid háborút folytat Oroszország ellen. Szombaton Kamala Harris alelnök azt nyilatkozta, hogy az oroszok által emberiesség elleni bűncselekményekről van szó.

Kamala Harris, amerikai alelnök – Fotó: Thomas Kienzle / AFP or licensors
Kamala Harris, amerikai alelnök – Fotó: Thomas Kienzle / AFP or licensors

Harris Münchenben orosz fegyveresek által Ukrajnában elkövetett gyilkosságokról, kínzásokról, szexuális bűncselekményekről is beszélt, hozzátette azt is, hogy sok ukrán állampolgárt telepítettek át kényszerrel Oroszországba.

„A washingtoni vádak célja az, hogy igazolja saját, az ukrajnai válságot csak tovább mélyítő lépéseit” – reagált erre a nyilatkozatra Antonov.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!