Ártatlannak vallották magukat a Tyre Nichols halálával végződő igazoltatásban részt vevő rendőrök

2023. február 17. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon az az öt memphisi rendőr, akik részt vettek a 29 éves Tyre Nichols halálával végződő január 7-i akcióban. Nicholst szabálytalan vezetés miatt állították meg, ám vitába szállt a rendőrökkel, és megpróbált elszaladni. Utolérték, majd olyan súlyosan megverték, hogy légzési nehézségekkel került kórházba, ahol három nappal később meghalt.

Bár a rendőrök testkamerája rögzítette a történteket, az ügyben később mégis ellentmondásos jelentés született. Ebben szó sem esett a verésről, sőt, áldozatként hivatkozik az egyik rendőrre, illetve azt is leírták benne, hogy Nichols fenyegetően viselkedett.

A rendőrökkel szemben emberölés, súlyos bántalmazás, hivatali kötelesség megsértése, valamint emberrablás miatt emeltek vádat. A bíró szerint az ügy eltarthat egy ideig, ezért az érintettek türelmét kérte.

Az első tárgyalásról beszámolót készítő BBC azt is írja, hogy Tyre Nichols családja is jelen volt a tárgyalóteremben, anyja pedig utólag úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy a fekete arcmaszkot viselő vádlottak nem is néztek a szemébe.

Cerelyn Davis memphisi rendőrfőnök szerint az incidens nem csupán szakmai kudarc, hanem egy másik emberrel szembeni alapvető emberiesség kudarca.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!