Gyengül az orosz fegyvergyártás a brit hírszerzés szerint

2023. február 15. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

A brit hírszerzés szerint elmarad az orosz fegyvergyártás az ország vezetésének elvárásaihoz képest. A brit védelmi minisztérium szerdán azt írta a Twitteren, hogy a gyártás szinte biztosan nem éri el az orosz minisztérium követeléseit, amelyek az ukrán hadviseléshez szükséges forrásokra vonatkoznak.

„A magas rangú orosz vezetők valószínűleg tisztában vannak vele, hogy az állam hadiipari termelése kritikusan gyengül, amelyet tovább súlyosbít Ukrajna megszállásának stratégiai és operatív számítási hibája” – áll az egyik tweetben.

A brit védelmi minisztérium másik bejegyzése felidézi Vlagyimir Putyin orosz elnök és a védelmi iparért felelős Denis Manturov miniszterelnök-helyettes január 12-i meglehetősen kínos televíziós találkozóját is. Ez volt az orosz elnök egyik legerősebb nyilvános kirohanása az invázió kezdete óta: Putyin „elmarasztalta” Manturovot, és „hülyéskedéssel” vádolta. Az orosz elnök arra buzdította a védelmi ipart, hogy erősebben támogassa az ukrajnai háborút – írja a brit védelmi minisztérium.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!