Szijjártó Péter Belaruszba utazott, a békéről is beszél majd

2023. február 13. – 13:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Ukrajnában zajló háború egyre durvább, egyre több ember hal meg a harcok miatt. Most emberéleteket kell menteni, azt pedig csak békével lehet.
Magyarország azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak. Ezt a béke álláspontot fogom képviselni a mai minszki tárgyalásaimon is” – írta hétfői Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról, hogy az Oroszországgal közösen hadgyakorlatozó Belaruszba utazott tárgyalni.

Azt írta még, hogy „nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. Ha nem így cselekednénk, akkor a békére való felhívás üzenetét ma sem tudnám átadni” – írta. Kerestük a külügyminisztériumot, hogy kik vesznek majd részt a tárgyaláson – amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A Reuters egyébként közben arról ír, hogy már javában zajlik a tizedik szankciós csomag előkészítése, amit az orosz invázió évfordulójára, február 24-re tervezne számos tagállam, és amelynek része lenne néhány, Belaruszt is érintő szankció, amely a Bloomberg korábbi értesülései szerint a Moszkvában szemben bevezetett szankciók szintjét is megüthetnék.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!