Lemondott a szerb képviselő, aki pornót nézett a nemzeti sorskérdésekről szóló vitanapon

2023. február 7. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Koszovó helyzete miatt hívta össze a szerb Köztársasági Képviselőház tagjait a múlt héten, az ülésen részt vett mások mellett a kisebbik kormánypárt, a Szerb Szocialista Párt képviselője, a koszovói származású Zvonimir Stević is. A 65 éves képviselő figyelmét azonban nemcsak az államelnök hatalmas külföldi nyomásról és Szerbia nehéz helyzetéről szóló beszéde kötötte le, hanem az a felnőttfilm is, amit a telefonján nézett a beszéd közben.

A Szabad Magyar Szó cikke szerint a 65 éves képviselő a hatodik mandátumát tölti éppen a Köztársasági Képviselőházban. Havi fizetése képviselői pótlékkal 1222 euró (kb. 479 ezer forint), ami mellett 770 euró (kb. 312 ezer forint) nyugdíjat is kap.

A pornónéző politikusról készült videó itt elérhető.

Nem Stević az első politikus, aki pornóval próbálta enyhíteni az ülésnap unalmát. Tavaly tavasszal a brit alsóház konzervatív tagja, Neil Parish vált meg mandátumától, miután elismerte, hogy kétszer nézett pornót az alsóházban. A devoni Tiverton és Honiton képviselője azt mondta, hogy tette „az őrület pillanata” volt, és „nem voltam büszke arra, amit csinálok”.

Frissítés: Pártelnöke felszólítására lemondott Stević

Miután a felvétel a nyilvánosság elé került, Stevićet maga a szocialisták elnöke, Ivica Dacic külügyminiszter szólította fel lemondásra, a képviselő a felszólításnak eleget is tett.

A koszovói függetlenség elkerüléséről, illetve az albánok által lakott, széles körű autonómiát élvező régióval való konfliktusok nemzetközi rendezési tervéről tartott ülésnapon Aleksandar Vucic köztársasági elnök is részt. Az ülést követően elégedetlenségének adott hangot, mert szerinte a kormánykoalíció részét képező SPS tagjai nem voltak eléggé aktívak a vitában. De saját pártjának képviselőit is leteremtette, mondván, elege van azokból, akik a pártra hivatkozva akarnak meggazdagodni, amikor viszont az országért kellene harcolni, akkor hátat fordítanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!