Több feketelistán is szerepelnek magyar vállalatok oroszországi jelenlétük miatt

2023. február 6. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Több feketelista kering azokról a cégekről, amelyek az orosz–ukrán háború február 24-i kitörése után sem hagyták el Oroszországot, ezeken magyar cégek is szerepelnek, írja a 444.hu.

A nagyobb magyar cégek közül ott van a listán a Mol, a Richter Gedeon, az OTP is.

A listák megbízhatósága valamelyest megkérdőjelezhető, mivel olyan cégek is rajta vannak (Rába, Zwack), amelyek korábban már jelezték: semmilyen üzleti viszonyban nem állnak Oroszországgal. A magyar magatartás az Oroszországban maradást illetően inkább a kínaira vagy az indiaira hasonlít. A témáról bővebben ebben a cikkben írtunk >>>>

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!