Bekerül a Microsoft repülőszimulátorába a világ legnagyobb repülőgépe, amely megsemmisült a háborúban

2023. február 4. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

A fejlesztő bejelentette, hogy bekerül a Microsoft Flight Simulator nevű repülőszimulátor programba az az Antonov An–225 Mrija nevű óriásgép, amely a világ legnagyobb repülőgépének számított, amíg gyakorlatilag meg nem semmisült még az orosz–ukrán háború elején, miután súlyos károkat szenvedett.

A hírt először a szimulátor szerdai fejlesztői online konferenciáján jelentette be a gép játékbeli mását lefejlesztő iniBuilds, majd egy Facebook-bejegyzésben is megerősítették, hogy együtt dolgoznak a projekten a Microsofttal:

Az élő videóban megszólalt Dmitro Antonov is, aki tapasztalt An–225-pilótaként mondott néhány szót az óriásgépről is. Ebből kiderült, hogy a gyártócég Antonov is közreműködik a projektben.

A gép játékbeli mását február 27-től lehet majd megvenni 20 dolláros (7200 forintos) áron. Az ebből befolyó bevételt teljes egészében az igazi An–225 újjáépítésére ajánlják fel, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még májusban bejelentette, hogy szeretnék újra megépíteni az emblematikus gépet, hogy az „emléket állítson a háborúban elesett ukrán pilótáknak”.

A Microsoft Flight Simulator egyébként tavaly november óta a Microsoft legrégebb óta futó szoftversorozatának számít, három évvel megelőzve a Windowst.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!