Mark Hamill dedikált Star Wars-posztereket árverez el, hogy pénzt gyűjtsön az ukrán hadseregnek

2023. február 3. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill limitált számú dedikált Star Wars-posztert bocsát árverésre, hogy a bevételből az ukrán haderőt támogassa – írja a Politico.

Az online aukció a tervek szerint jövő héten indul. A projekt az Ukrán Fegyveres Erők, a Digitális Átalakítás Minisztériuma és a United24 ukrajnai adománygyűjtő platform közös vállalkozása. A plakátok eladásából befolyt összeget a United24 kapja. Hamill szeptemberben lett a platform „A drónok hadserege” nevű projektjének nagykövete.

„Bármit, amit tehetek, bármilyen kicsi is legyen az, kötelességemnek érzem megtenni” – nyilatkozta a színész az adománygyűjtő kampány kapcsán.

Hamill komoly bevételekre számít, mert a 2017-es Star Wars: The Last Jedi bemutatója óta nem adott el autogrammot, ezért a színész szerint gyűjtők százai kaphatnak majd az alkalmon. Mint mondja, nem szokása az aláírásait árulni, de boldogan megteszi, hogy támogassa az oroszok ellen harcoló ukrán csapatokat.

Hamill többször is felszólalt már az ukránok mellett, és drónokat is adományozott az ukrán seregnek. A színész az ukrán népet inspirálónak, Zelenszkijt egy csodálatos embernek nevezte, Oroszországot pedig az Erő sötét oldalához hasonlította. „A Star Wars mindig is egy mese volt, az ilyen erkölcsi tanítások a jó és a rossz közötti harcról szólnak, a jó és a rossz oldal is tisztán definiált. Nem nehéz a gonosz birodalmát belelátni abba, ahogyan Oroszország megszállt egy szuverén országot” – nyilatkozta korábban.

Hangsúlyozta viszont, hogy a két világ összehasonlítása „nem bagatellizálhatja el az ukránok valódi borzalmait”. „A valóság, az Ukrajnában zajló események rideg valósága pedig megrázó” – mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!