Generátorokat adományoztak a németek a Kijevi Állatkertnek

2023. január 31. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Németország generátorokat adományozott a Kijevi állatkertnek, amelyek végre meg is érkeztek. A fűtést ezentúl jobban meg tudják oldani, illetve szervezni a Berlini Állatkert adományai segítségével.

A lenti képen Tony, az egyik gorilla élvezi a meleget a kályha közelében. Az állatkertben nagy kihívást jelent a háborús körülmények között is biztosítani a megfelelő hőmérsékletet, a majomházat eddig 16 fokra tudták felfűteni a kívánatos szobahőmérséklet jelentő 20-22 fok helyett. A támadások következtében sokszor az állatkertben is elmegy az áram, ilyenkor nincs világítás, fűtés. De míg a gondozók fel tudnak jobban öltözni, az állatok ezt nem tudják megtenni, így fáznak, sőt meg is betegedhetnek. A gondozók szerint már a világítás kimaradása is problémákat okozott, a lámpák által biztosított fény nem volt elég ahhoz, hogy a főemlősök egyenek, ezért további világítóberendezéseket kellett beszerelniük arra a területre, ahol az etetés folyik.

Fotó: Gleb Garanich / Reuters Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Fotó: Gleb Garanich / Reuters

A gorilláknál egy fatüzelésű kályhát használnak, amit az állatok nagyon megszerettek, de nem mindig ad elég hőt, ezért például Tonyval edzést tartanak a gondozói: ha mozog, kevésbé fázik. A 48 éves Tony egyébként az egyetlen gorilla Ukrajnában, kora ellenére nagyon jól érzi magát.

„Mindent megteszünk azért, hogy állataink ne érezzék, hogy háború folyik odakinn, és ez a nehézségek ellenére sikerül is. Tony jól érzi magát, a légiriadók sem zavarják, mivel nála nagyon vastagok a falak, ezért nem hallja a szirénákat.” – mesélte egy állatkerti dolgozó.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!