Legalább hat amerikai halt meg eddig Ukrajnában

2023. január 21. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban az amerikai haditengerészetnél szolgáló katonát öltek meg a héten Ukrajnában, közölték amerikai tisztviselők. A katona nem hivatalos minőségben harcolt az orosz-ukrán háborúban. Ezzel hatra emelkedett az Ukrajnában elhunyt amerikaiak száma, írja a The Guardian.

Daniel W Swift Dnyipróban sérült meg, és szerdán belehalt sérüléseibe. Több részletet nem közöltek, többek között azt sem, hogy Swift holttestét elszállították-e Ukrajnából.

A férfi 2019 márciusában hagyta el San Diegó-i posztját. „Nem akarunk találgatni, hogy az egykori tengerész miért ment Ukrajnába” – mondta a haditengerészet szóvivője.

Az amerikai külügyminisztérium nem kívánt részletesebben foglalkozni Swift halálával, de közleményében azt írta, hogy megerősíti: a közelmúltban meghalt egy amerikai állampolgár Ukrajnában. „Kapcsolatban vagyunk a családdal, és minden lehetséges konzuli segítséget megadunk” – közölte a minisztérium.

A külügyminisztérium nyilatkozatai és az egyes családok által szolgáltatott információk szerint legalább öt másik amerikai halt meg az ukrajnai harcokban február óta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!