Beszüntette működését az RT France, miután zárolták a bankszámláit

2023. január 21. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz állami tulajdonban lévő RT televíziós adó francia csatornája, az RT France szombaton közölte, hogy beszünteti működését, miután a hatóságok az Európai Unió szankciói miatt befagyasztották bankszámláit, írja a Reuters.

2022. február végén, pár nappal a háború kitörése után az Európai Unió közölte, hogy betiltja a Russia Today-t, mondván dezinformációt terjeszt. Az RT France fellebbezett a tiltás ellen, de hiába.

Xenia Fedorova, az RT France vezetője közölte, hogy a francia hatóságok a 2022. decemberben elfogadott kilencedik uniós szankciócsomagra hivatkoztak. „Az RT France pénzeszközeit a pénzügyminisztérium kérésére zárolták, csatornánk így nem folytathatja tovább tevékenységét” – írta Twitteren.

Az RT France külön közleményben közölte, hogy a döntéssel 133 alkalmazottjának állása került veszélybe, és magát „friss hangnak” nevezte, azt állítva, hogy kiegyensúlyozottan tudósított a háborúról. A francia hatóságokat ellenben cenzúrával vádolta, és azt mondta, hogy az RT France-ot soha nem ítélték el vagy büntették meg semmilyen okból.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!