Kijött a kórházból Bolsonaro volt brazil elnök

2023. január 10. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Jair Bolsonaro volt brazil elnök rövid bent tartózkodás után elhagyta a kórházat Floridában – írja az MTI a politikus Twitter-posztja alapján. Nem sokkal az után, hogy Bolsonaro hívei Brazíliában lerohanták a legfontosabb középületeket, a volt elnök a floridai Orlandóban kórházba került.

A politikus hivatali idejének lejárta előtt két nappal családjával együtt az Egyesült Államokba repült, és azóta Floridában tartózkodik. Hétfőn felesége, Michelle Bolsonaro az Instagramon közölte, hogy férje kórházba került alhasi panaszok miatt, amelyek összefüggésben állnak a 2018-as választási kampánya során elszenvedett szúrt sebével. Bolsonaro eddig hat műtéten esett át, négy ezek közül közvetlen összefüggésben volt az ellene öt évvel ezelőtt elkövetett támadással.

Bolsonaro december 30. óta tartózkodik az Egyesült Államokban, és kihagyta riválisa, Luis Ignácio Lula de Silva beiktatását. A jobboldali exelnök hívei vasárnap megrohamozták a kongresszus, az elnöki hivatal és a legfelsőbb bíróság épületét, és súlyos károkat okoztak. A zavargások után több száz embert tartóztattak le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!