Öngyilkosságot kísérelhetett meg Eva Rezešová karácsony előtt, tűzoltók törték rá az ajtót

2023. január 5. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

A mentősök és tűzoltók törték rá az ajtót Eva Rezešová Varholíkovára kassai otthonában, miután az édesanyja értesítette az ügyeletet – közölte a Plus 7 DNÍ hetilap alapján a parameter.sk.

Eszerint december 14-én mentőegységek szálltak ki a kassai lakáshoz, ahol Rezešová tartózkodott. A lap forrása szerint a nő ittas állapotban hívta fel édesanyját azzal, hogy ártani akar magának, majd letette a telefont, édesanyja pedig már nem tudta visszahívni. Ekkor értesítette a mentőket, és mivel Rezešová nem reagált, a tűzoltók törték be a lakás ajtóját, akik eszméletlen állapotban találták a nőt.

A kassai rendőrség a lapnak megerősítette, hogy a mentőegységek 2022. december 14-én kiszálltak egy kassai lakáshoz, mert a bejelentő nem tudott kapcsolatba lépni az ott tartózkodó személlyel. A lap a forrására hivatkozva azt írja, Rezešovát kórházba szállították, ahol elismerte, hogy gyógyszereket vett be és alkoholt ivott rá. Végül december 19-én engedték haza. A nő családja nem kívánt nyilatkozni a lapnak.

A most 45 éves szlovák milliomosnő tíz évvel ezelőtt az M3-as autópályán a BMW-jével ittasan, 165 kilométer per órával hátulról belerohant egy másik autóba, amelyben emiatt négyen meghaltak. Az ügy akkoriban nagy port kavart, a nő tárgyalásait a hazai és a szlovák média is végigtudósította. Rezešovát a bíróság kilenc évre ítélte, végül a jó magaviselete miatt már hat év után, 2018-ban szabadult Budapesten.

Eva Rezešová könyve, a Szeretném visszafordítani az időt – Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Eva Rezešová könyve, a Szeretném visszafordítani az időt – Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Rezešová első férje nevén (Varholíková) írt könyve 2021-ben jelent meg, ebben megírja, hogy élte meg a balesetet és következményeit. A könyv címe, a Szeretném visszafordítani az időt (Chcela by som vrátiť čas), aminek megírásában egyébként egy volt újságíró, Štefan Šperka segített neki. A könyvről szóló recenziónkat itt olvashatja.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!