Harry herceg: A bátyám megragadott, eltépte a nyakláncomat és a földre lökött

2023. január 5. – 07:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több részlet kerül napvilágra Harry herceg hamarosan megjelenő Spare (Tartalék) című önéletrajzi könyvéből. A Guardian által bemutatott részletben Harry egy olyan esetet idéz fel, amikor 2019-ben, londoni otthonában látogatta meg bátyja, Vilmos herceg – ekkor a két a testvér viszonya már jelentősen megromlott Harry és Meghan Markle házassága miatt. Hangos szóváltás alakult ki közöttük, majd – Harry elmondása szerint – bátyja megragadta a gallérjánál fogva, eltépte a nyakláncát, és a földre lökte.

A herceg visszaemlékezése szerint Vilmos a látogatása alatt „nehéznek”, „gorombának” és „durvának” nevezte Meghant, amivel Harry szerint csak a brit sajtó narratíváját ismételgette „papagájként”. Harry szerint a bátyja azt bizonygatta neki, ő csak segíteni szeretne, mire Harry visszakérdezett: „Komolyan mondod? Segítesz nekem? Bocsánat – de te ezt annak nevezed? Segítségnek?”

Ez a kérdés elmondása szerint annyira feldühítette Vilmost, hogy káromkodni kezdett, és „fenyegetve közeledett felé”. Harry a konyhába ment, és egy pohár vizet töltött neki, mondván, nem tud vele beszélni, amíg ilyen állapotban van. Vilmos állítólag ekkor sem nyugodott le, letette a vizet és megragadta Harryt.

„Rám támadt. Minden olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat és a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és mondtam neki, hogy tűnjön el.”

Harry azt írja, Vilmos arra biztatta, hogy üssön vissza, és a gyerekkori verekedéseikre hivatkozott, ő viszont visszautasította. Elmondása szerint mielőtt elment, Vilmos bocsánatot kért, majd „megfordult és visszaszólt: “Nem kell erről Megnek beszélned”.

Állítása szerint nem is mondta el a feleségének a történteket, csak a terapeutáját hívta fel. Meghan azonban később észrevette a „karcolásokat és zúzódásokat” a hátán, akkor elmesélte neki, mi történt. „Nem lepődött meg annyira, és nem is volt dühös, csak szörnyen szomorú volt” – idézte fel Harry.

A sussexi herceg egy vele készült interjúban (ami teljes terjedelmében pénteken fog megjelenni) azt mondta: „Szeretném visszakapni az apámat. Szeretném visszakapni a bátyámat”. Erre a Guardian szerint még kevesebb lesz az esély, miután megjelenik a könyv, abban ugyanis Harry herceg egyáltalán nem kíméli a királyi család tagjait. Harry egyébként már korábban is idézett fel olyan eseteket, amikor a bátyja ordítozott vele.

Meghan Markle és Harry herceg közös életéről nemrégen jelent meg egy sorozat a Netflixen. Ebben a házaspár kapcsolatát és a Buckingham-palotától való eltávolodásukat követhették végig a nézők. A pár szerint azért is kellett elmenniük Nagy-Britanniából és lemondaniuk a korona iránti kötelezettségükről, mert a média ellehetetlenítette az életüket, és a palota nem védte meg őket. A sorozatról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

A Tartalékban a Meghannal való kapcsolata mellett mesél az iskolás és a katonaságnál eltöltött éveiről, és a gyerekkoráról is. Felidézi például, amit állítólag az apja mondott az édesanyjának, amikor megszületett: „Csodálatos! Most már van egy örökösöm és egy tartalékom is – elvégeztem a munkámat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!