Szándékosan hajtott a szakadékba a Teslát vezető férfi Kaliforniában, letartóztatták

2023. január 4. – 11:52

Szándékosan hajtott a szakadékba a Teslát vezető férfi Kaliforniában, letartóztatták
Mentőcsapatok a baleset helyszínen január 2-án – Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu Agency / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden letartóztatták annak a Teslának a 41 éves sofőrjét, aki utasaival együtt hétfőn legalább 75 méter zuhant Kalifornia északi partvidékén, a Pacific Coast Highway Devil's Slide-ként is ismert útszakaszán San Franciscótól 24 kilométerre. Az autóban az azt vezető férfin kívül egy felnőtt nő, egy 9 éves fiú és egy 4 éves kislány ült, csodával határos módon mind a négyen túlélték a balesetet, egy szakértő szerint a gyerekek életét a gyerekülések mentették meg. Az utasokat kórházba szállították, az eddigi sajtóhírek szerint hárman nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A kaliforniai Pasadenából származó sofőr a hatóságok szerint szándékosan hajtott az úttestről a mélybe. „Az összegyűjtött bizonyítékok alapján a nyomozók valószínű okot találtak arra, hogy ez az eset szándékos cselekedet volt” – nyilatkozta Kalifornia állam autópálya-járőre a sofőr letartóztatásáról szóló keddi sajtóközleményében. A férfit gyilkossági kísérlet és gyermekek veszélyeztetése miatt tartóztatták le, kórházi kezelése után a San Mateo megyei börtönbe szállítják.

Mint kiderült, az autóban egy család ült, az apa Dharmesh Arvind radiológus.

A négyajtós, fehér Tesla hétfő délelőtt haladt az 1-es főúton, a Tom Lantos-alagúttól délre, amikor lesodródott az úttestről.

Sziklafal a Devil's Slide-on – Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu Agency / AFP
Sziklafal a Devil's Slide-on – Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu Agency / AFP

A jármű többször megpördült a levegőben esés közben, majd a kerekeire érkezett a sziklához ékelődve, alig néhány méterre a partvonaltól. Ezután – ahogy mi is beszámoltunk róla – mentőakció indult, amelyről itt látható egy drámai videó.

Egyelőre nem tudták beazonosítani, melyik vezetési funkcióra volt állítva a Tesla, de az eddigiek alapján a baleset szempontjából ez nem is tűnik lényeges információnak. A California Highway Patrol vizsgálja a balesetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!