Wagner-vezető: Néha hetekig próbálunk elfoglalni egy házat Bahmutban, ami mögött ötszáz másik védelmi állás lehet

2023. január 3. – 19:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz közvéleménynek kiábrándító videó került fel az internetre Jevgenyij Prigozsinről, az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetőjéről újévkor. A donbaszi fronton felvett videón arról beszél, hogy az ukránok minden egyes bahmuti házat megerődítettek, egy-egy fontosabb épületért pedig néha napokat vagy heteket harcolnak.

Prigozsin azt mondja Bahmut orosz településnevét használva:

„Artemovszkban minden ház erőddé vált. A mi embereink néha több mint egy napig harcolnak egy házért. Néha hetekig harcolnak egy házért. És e ház mögött még mindig van egy új védelmi vonal, és nem egy. És hány ilyen védelmi vonal van Artemovszkban? Ötszáz valószínűleg nem lenne túlzás”

A videón Prigozsin mögött több hulla látható, akik a Wagner-csoport valamikori zsoldosai. A videó hátterében a szoba sarkában vállmagasságban halmozott, zsákokba csomagolt holttestek láthatók.

A videó megerősítette azt a korábbi sejtést, hogy Bahmut környékén az oroszok elsősorban a Wagner zsoldosait küldik a támadásokba, a sorkatonák pedig inkább védekeznek. Az is egyre biztosabb, hogy a zsoldosok óriási veszteségeket szenvednek a folyamatos gyalogsági támadásokban.

A Jevgenyij Prigozsinről szóló portrénk itt olvasható.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!