Zelenszkij: Az oroszok félnek, mert vesztésre állnak

2023. január 2. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2023-as első beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukránok „egységérzését” hangsúlyozta az oroszok félelmével szemben – írja a CNN.

„Az egységérzetünk, a hitelesség, maga az élet – mindez drámai ellentétben áll az Oroszországban uralkodó félelemmel” – mondta Zelenszkij helyi idő szerint vasárnap este közzétett beszédében.

„Félnek. Ezt érezni lehet. És joggal félnek. Mert vesztésre állnak. A drónok, rakéták, semmi sem segít rajtuk. Mert mi együtt vagyunk. Az ő egyetlen társuk a félelem.”

Zelenszkij beszédében gratulált az ukrán erőknek, amiért az év első éjszakáján lelőttek 45 iráni gyártmányú Shahed drónt, és köszönetet mondott mindenkinek, „aki minden nap és minden éjjel harcol az ellenséggel a frontvonalon”. Kiemelte azokat a szakembereket is, akik az energetikai infrastruktúra helyreállításán dolgoznak országszerte.

„Nagyon fontos, hogyan töltötte fel minden ukrán a belső energiáját szilveszterkor. Hogyan mondtunk köszönetet a harcosainknak. Hogyan mondtunk köszönetet a szeretteinknek. Hogyan hangzott és hangzik el milliószor szerte Ukrajnában, szerte a szabad világban a mi kívánságunk – a győzelem kívánsága” – mondta az ukrán elnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!