Zelenszkij: Az oroszok célja a lakosság és a légvédelem kimerítése az éjszakai dróntámadásokkal

2023. január 2. – 23:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A légvédelem fontosságáról beszélt hétfő esti videójában Zelenszkij. Az év első két napján 80 iráni drónt semmisítettek meg, az ukrán elnök szerint Oroszország huzamosabb ideig fogja Ukrajnát drónokkal támadni.

Az oroszok célja az éjszakai dróntámadásokkal a lakosság és a légvédelem kimerítése – mondta, hozzátéve, hogy most mindenkinek összpontosítania kell, aki részt vesz a légvédelemben.

„A mi feladatunk az, hogy Ukrajnának minden nap sikereket, eredményeket, akár apró, de a terroristák és a terror felett aratott győzelmeket tudjunk adni.

Minden lelőtt drón, minden lelőtt rakéta, minden nap, amikor van áram, vagy kis ideig van csak áramszünet, pontosan ilyen győzelmek.

És katonáink minden egyes lépése a fronton, minden egyes megvédett hadállás ilyen siker, ezek most stratégiai fontosságúak. Bármilyen nehéz is most, ki kell bírnunk. Hogy könnyebb legyen, mire véget ér a tél.”

Zelenszkij arról is megemlítette, hogy beszélte Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, akivel megvitatták, milyen kihívásokat jelent a tél Ukrajna és egész Európa számára. Szóba került az Ukrajnának nyújtott makroszintű pénzügyi támogatás is, amelynek első részlete a tavalyi megállapodásnak megfelelően már januárban megérkezhet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!