XVI. Benedek lelki üdvéért imádkozott újévkor Ferenc pápa

2023. január 1. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa az újévi misén elődje, XVI. Benedek halálának lelki üdvéért imádkozott, és a híveket is erre kérte – írja az MTI. XVI. Benedek emeritus pápa szombaton 9 óra 34 perckor, 95 éves korában halt meg, hosszú betegeskedés után. A nyugalmazott pápát január 5-én temetik.

„Isten anyjának kezébe ajánljuk ma szeretett emeritus pápánknak, XVI. Benedeknek a lelkét, miközben ő távozik az Atyához ebből a világból” – mondta a hagyományos újévi misét vezető Ferenc a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

„Egy szívvel és lélekkel adunk hálát a Jóistennek ajándékáért, az evangélium és az egyház hűséges szolgájáért” – tette hozzá szentbeszédében, amely ezúttal rövid volt, és jórészt az elhunyt volt egyházfővel foglalkozott, de miután január 1-je a béke világnapja az egyházban, Ferenc a békéért is imádkozott.

„Most ennek az évnek az elején nekünk, embereknek leginkább reményre van szükségünk, mint ahogy a földnek esőre” – jelentette ki.

A nyugalmazott pápa 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Hétfőn felravatalozzák a Szent Péter-bazilikában, ahol három napon át várhatóan sok ezren róják majd le tiszteletüket az emléke előtt, mielőtt csütörtökön megtartják a temetést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!