Elfoghatták a rejtélyes körülmények közt meggyilkolt amerikai fiatalok ügyének gyanúsítottját

2022. december 30. – 19:32

Másolás

Vágólapra másolva

Rejtélyes körülmények közt öltek meg négy alvó egyetemistát november 13-án, az Idahói Egyetem közelében, Moscow városában bérelt házukban. A házon nem volt nyoma erőszakos behatolásnak vagy rongálásnak. A húszas éveik elején járó áldozatok közül hárman, Madison Mogen, Kaylee Goncalves és Xana Kernodle lakótársak voltak, míg a negyedik társuk, Ethan Chapin nem ott lakott, de Kernodle-lal járt, és aznap este épp ott aludt.

Az ügy hatalmas médiavisszhangot váltott ki világszerte. Hamarosan özönleni kezdtek a jelentkezések a rendőrségre, és nem sokkal később két férfit is kihallgattak, akik előző este követték az egyik áldozatot. Úgy tűnt, közük lehet a történtekhez, ám végül kiderült, hogy a feltevés téves volt, így elengedték őket, majd további hetekig semmilyen újabb információ nem látott napvilágot.

A gyilkosságok körülményeiről részletes cikket olvashattak a Telexen, amelynek ismerete jól fog jönni a továbbiak megértéséhez. Az NBC 4 csatorna friss közlése szerint ugyanis a rendőrség péntek reggel, Scanton környékén letartóztatott egy Bryan Kohberger nevű 28 éves kriminológia-hallgatót, akinek a csatorna több rendőrségi forrása szerint köze lehet a fiatalok halálához.

A New York Post azt írja, hogy Kohberger korábban egy Reddit-közösségben gyűjtött információkat egy kutatási felméréshez, amely arról szólt, hogy hogyan befolyásolják az érzelmek és a pszichológiai jellemzők a döntéshozatalt bűncselekmény elkövetésekor.

Felmerült még egy korábban emlegetett fehér Hyundai Elantra is, amelyet elszállítottak attól a pennsylvaniai háztól, ahol a gyanúsítottat letartóztatták.

Moscow városának rendőrkapitánya várhatóan az Idahói Egyetem tisztviselőivel közös sajtótájékoztatón ad közre újabb részleteket az elfogással, illetve az ügy jelenlegi állásával kapcsolatban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!