Megtalálták a hetedik áldozatot, aki a hídról folyóba zuhant spanyolországi buszban halt meg

2022. december 26. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn megtalálták egy nő holttestét, így hétre emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma, akik a szenteste egy hídról folyóba zuhant buszban haltak meg az északnyugat-spanyolországi Galiciában.

Az AFP szerint a baleset akkor történt, amikor a busz a Lérez folyón kelt át Pedre falu közelében, és több mint 30 méteres magasságból zuhant a mélybe. A hatóságok tájékoztatása szerint az éjszakai mentési munkálatokat nehezítette, hogy a busz nehezen hozzáférhető helyre zuhant, és csaknem teljesen ellepte a víz. A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük a járműhöz.

Fotó: Brais Lorenzo / AFP
Fotó: Brais Lorenzo / AFP

Csak a 63 éves sofőr és az egyik utas élte túl a balesetet. Az AFP-nek a Guardia Civil egyik szóvivője azt mondta, hogy eredetileg hat holttestet találtak meg. Azt mondta, hogy a sérült nő jelezte a hatóságoknak, hogy a barátnője, akivel együtt utaztak, nincs a megtalált áldozatok között, és ezután indult újra a keresés.

A La Voz de Galicia napilap már vasárnap azt írta, hogy kilenc ember volt a buszon, egy valakit pedig eltűntként tartottak számon. Hétfőn végül egy helikopterről vették észre a nő holttestét a vízben.

A hatóságok még mindig vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet. A rendőrség megerősítette, hogy a sofőr alkohol- és drogtesztje negatív lett, őt hétfőn már kiengedték a kórházból.

Az áldozatok között van egy fiatal perui nő, aki Cerdedo-Cotobade településen szállt fel a buszra, ahol egy idős embert ápolt. A buszon utazott egy csoport is, akik a monterrosói börtönben lévő rokonaikat látogatták meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!