Folyóba zuhant egy busz Spanyolországban szenteste, több utas meghalt

2022. december 25. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább hat embert meghalt az északnyugat-spanyolországi Galicia tartományban szenteste történt buszbalesetben, egy személyt eltűntként tartanak nyilván – közölte vasárnap a helyi mentőszolgálat.

A busz az N-541-es úton tartott Vigóból Lugóba, amikor a Pedre nevű település közelében, eddig ismeretlen okból egy hídról 75 méteres mélységbe, a Lérez folyóba zuhant a késő esti órákban – írja az MTI.

A La Voz de Galicia napilap beszámolója szerint kilenc ember volt a buszon, közülük csak a 63 éves sofőr és az egyik utas élte túl a balesetet. Vasárnap délutánig hat áldozat holttestét találták meg, egy személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak. A Guardia Civil megerősítette, hogy a sofőr alkohol- és drogtesztje negatív lett. A busz a Monbus társaságé volt. Az áldozatok között van egy fiatal perui nő, aki Cerdedo-Cotobade településen szállt fel a buszra, ahol egy idős embert ápolt. A buszon utazott egy csoport, akik a monterrosói börtönben lévő rokonaikat látogatták meg.

Mentőszolgálatok dolgoznak a buszbaleset helyszínén 2022. december 25-én az északnyugat-spanyolországi Galícia régióban – Fotó: Guardia Civil / Handout via Reuters
Mentőszolgálatok dolgoznak a buszbaleset helyszínén 2022. december 25-én az északnyugat-spanyolországi Galícia régióban – Fotó: Guardia Civil / Handout via Reuters

A hatóságok tájékoztatása szerint az éjszakai mentési munkálatokat nehezítette, hogy a busz nehezen hozzáférhető helyre zuhant, és csaknem teljesen ellepte a víz. A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük a járműhöz. Vasárnap az erős sodrás és a heves esőzéssel kísért rossz időjárás hátráltatta a mentési munkálatokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!