Mind a tíz síelőt megtalálták az ausztriai lavina után, négyen megsérültek

2022. december 26. – 08:57

Mind a tíz síelőt megtalálták az ausztriai lavina után, négyen megsérültek
Fotó: Peter Rinderer / Expa / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz embert kerestek, miután lavina zúdult le vasárnap az ausztriai Lech Zürs síterepen, Vorarlberg tartományban. Éjjel egykor a mentőcsapatok bejelentették, hogy mindenkit megtaláltak, írja a Guardian.

Később előkerült egy videó is, amin jól látszik, hogyan sodorta el a lavina a síelőket. A Kurier cikke szerint a videó alapján tudták beazonosítani a hatóságok, hogy hány embert érintett a baleset. Egy férfi a közeli sípályáról videózta a lavinát:


Négyen sérültek meg, közülük egy férfit részben betemetett a lavina, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség közleménye szerint több eltűnt emberről nem tudni, de hétfőn még újra átfésülik a területet.

A kutató-mentő művelet során több helikoptert és keresőkutyákat is bevetettek. A kutatás sötétedés után is folytatódott, a mentési akcióban több mint kétszázan vettek részt.

A lavina délután három óra körül zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. A lavina kiváltó oka egyelőre nem ismert, de feltételezhető, hogy a hóréteget felpuhító eső is szerepet játszhatott benne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!