Lavina sodort el több embert Ausztriában

2022. december 25. – 19:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több embert is maga alá temetett egy lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs síterepen, Vorarlberg tartományban. Estére nyolc embert sikerült élve kimenteni a hótömeg alól, két embert továbbra is keresnek – írja a Kronen Zeitung.

A lavina délután három óra körül zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. A lavina kiváltó oka egyelőre nem ismert, de feltételezhető, hogy a hóréteget felpuhító eső is szerepet játszhatott benne.

A mentőszolgálat tagjai dolgoznak a lavina helyszínének közelében 2022. december 25-én, Vorarlberg tartományban – Fotó: Lech Zürs Tourismus / Handout via AFP
A mentőszolgálat tagjai dolgoznak a lavina helyszínének közelében 2022. december 25-én, Vorarlberg tartományban – Fotó: Lech Zürs Tourismus / Handout via AFP

A kutató-mentő művelet során több helikoptert és keresőkutyákat is bevetettek. A kutatás sötétedés után is folytatódott, a mentési akcióban több mint kétszázan vettek részt – írta a Standard.

„Mindent megteszünk a sportolók megmentéséért. Ha kell, egész éjjel folytatjuk a kutatást” – mondta a mentésben részt vevő Hermann Fercher az Ö1 rádiónak.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint a hatóságok vasárnap este bejelentették, hogy nyolc embert sikerült élve kimenekíteni a hó alól. A megmentett személyek mind külföldi turisták, egy főt az innsbrucki kórházba szállítottak.

Két embert azonban még mindig keresnek. Hozzátették: kevés az esélye annak, hogy az eltűnt embereket több mint öt órával a baleset után élve megtalálják, ha a lavina betemette őket. A nyolc helikopter bevetését estére felfüggesztették, de továbbra is készenlétben álltak, hogy az esetleges sérülteket kórházba szállítsák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!