A sanghaji iskolákban online oktatást rendeltek el a koronavírus terjedése miatt

2022. december 17. – 17:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kína legnagyobb városa, Sanghaj elrendelte, hogy az iskolák többségében online tartsák meg az órákat, miután ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos esetek száma – írja a BBC. A sanghaji oktatási hivatal szerint hétfőtől az óvodák és a gyermekmegőrző központok is bezárnak.

Kínában csaknem három év után decemberben enyhítettek a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett szigorú korlátozásokon, például a karanténkötelezettségen és a zárlatokon is, valamint törölték a lakosság mozgásának követését szolgáló alkalmazást is.

Kína azért is enyhítette radikálisan a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett szigorításokat, mert az elmúlt hetekben több helyütt is széles körű tiltakozások robbantak ki az ország évek óta tartó, szigorú zéró-Covid-politikája miatt. A helyzetről, a tüntetésekről és a zéró-Covid-politikáról itt írtunk részletesen.

A szigorú zárlatok enyhítése azonban egyre nagyobb aggodalomra is okot adott, a lazításokkal egy időben ugyanis az esetszámok is nőttek. A kórházak és az egészségügyi létesítmények is egyre nagyobb terhelésnek vannak kitéve, ezért országszerte ideiglenes egészségügyi központokat és intenzív ellátó létesítményeket hoztak létre, Sanghajban a jelentések szerint 230 000 plusz kórházi ágyat bocsátottak rendelkezésre.

A város néhány iskolájában már korábban leállt a tanítás, mert a tanárok és a személyzet egy része megbetegedett. A sanghaji oktatási hivatal szombaton jelentette be, hogy az általános és középiskolák legtöbb évfolyama hétfőtől átáll az online oktatásra. Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik nem tudják megoldani a felügyletét, ügyeletet biztosítanak az iskolákban.

A döntés értelmében a város iskolái a január 17-i tanévzáróig, a holdújévi ünnepek kezdetéig zárva lesznek.

A közlemény szerint az intézkedéseket a tanárok és a diákok egészségének védelme érdekében léptetik életbe, összhangban a jelenlegi koronavírus-megelőzési irányelvekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!