Bolsonaro hívei megpróbálták elfoglalni a rendőrséget a brazil fővárosban

2022. december 13. – 09:35

Bolsonaro hívei megpróbálták elfoglalni a rendőrséget a brazil fővárosban
Brazíliai zavargások – Fotó: Adriano Machado / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Összecsaptak a rendőrséggel Jair Bolsonaro brazil elnök hívei hétfő éjjel Brazíliavárosban, a tiltakozók a rendőrkapitányság épületét is megpróbálták elfoglalni, írja az MTI. A brazil hatóságok közlése szerint a tiltakozások azt követően robbantak ki, hogy a rendőrség le akart tartóztatni egy embert, aki részt vett egy korábbi Bolsonaro-párti megmozduláson.

A rendőrség kordonokat állított fel a rendőrkapitányságtól nem messze található hotel köré, ahol Bolsonaro utódja, a január 1-jén beiktatandó Luiz Inácio Lula da Silva szállt meg. A leendő igazságügyi miniszter, Flávio Dino a sajtónak azt mondta, Lula biztonságban van, „semmilyen veszély nem fenyegeti”, és elfogadhatatlannak nevezte a rendőrkapitányság ostromára tett kísérletet.

Bolsonaro hívei az októberi elnökválasztás óta többször is tüntettek. Országszerte utakat zártak le a szerintük elcsalt választás miatt, új választásokat és katonai hatalomátvételt követelve. A tiltakozások sok helyen erőszakba torkollottak. A leköszönő elnök csak napokig tartó hezitálás után ismerte el vereségét, majd pedig jogi úton próbálta megtámadni a választási eredményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!