Kreml: Egyelőre nincs esély béketárgyalásokra

2022. december 6. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml az Egyesült Államok külügyminiszterének mondataira reagálva azt mondta, hogy igazságos és hosszútávú békére van szükség, de hozzátették: jelenleg nincs esély a tárgyalásokra.

Tegnap az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken arról beszélt, hogy Oroszország annak keresheti a módját, hogy visszavonuljon Ukrajnából anélkül, hogy tartós békemegállapodást kötne. Blinken szerint Moszkva azért folyamodhat ilyen megoldáshoz, hogy megpihenjen, újra felszerelje és átcsoportosítsa katonáit, majd ezt követően ismét megtámadja Ukrajnát.

„Ameddig Oroszország nem mutat érdeklődést az értelmes diplomácia irányába, addig nem lesz előrelépés”

– tette hozzá az amerikai külügyminiszter. „Amit látni akarunk, az igazságos és tartós béke, nem pedig egy hamis béke.” Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Blinken utóbbi mondatával egyet is értett, kijelentette, hogy „igazságos és tartós békének kell lenni az eredménynek”. Majd hozzá is tette: jelenleg nem látnak semmiféle tárgyalásra esélyt.

„Ahhoz, hogy tárgyalásokat lehessen folytatni a potenciális partnerekkel, Oroszországnak teljesítenie kell ”különleges katonai művelete„ céljait.”

– mondta Peszkov. A múlt héten Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy nyitott a tárgyalásokra Vlagyimir Putyinnal, ha az orosz vezető érdekelt a háború befejezésében. A Kreml-szóvivője még aznap leszögezte, hogy nem fogadják el Joe Biden tárgyalási feltételeit.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!