Meleg ruha, ivóvíz, élelem tartalékolását kéri Kijev polgármestere áramszünet esetére

2022. december 1. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere csütörtökön felszólította a lakosokat, hogy az orosz légicsapások okozta teljes áramszünet esetére készletezzenek vizet, tartós élelmiszert és meleg ruhát. Azt is tanácsolta, hogy ha tehetik, a főváros lakosai Kijev környékén élő ismerőseiknél szálljanak meg

Klicsko arra figyelmeztetett, hogy „áramszünet és az infrastruktúra megsemmisülése, valamint az áram-, víz-, csatornázási és hőellátás teljes hiánya” esetén az otthonokban gyorsan csökkenhet a hőmérséklet.

Azt mondta, a falakon belüli hőmérséklet nem sokkal több, mint az, amit kint mértek. Jelenleg mínusz 4 fok körül van egyébként Kijev hőmérséklete.

A fűtés- és villanyhiány orvoslására a kijevi hatóságok 430 hőpontot hoztak létre, ahol az emberek felmelegedhetnekk és újratölthetik telefonjaikat, de Klicsko szerint ez a szám nem elegendő egy 3,5 milliós város számára.

Ukrajna több erőművének erőműveiben a héten vészleállásokvoltak, miután sorozatos orosz rakétatámadások érték azokat, és egy héttel a támadások után még mindig 30 százalékos az áramhiány.

(via Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!