Az Atlético Madrid csapatorvosa kezeli Ferenc pápa térdsérülését

2022. november 25. – 08:38

Az Atlético Madrid csapatorvosa kezeli Ferenc pápa térdsérülését
Ferenc pápa a Szent Péter téren köszönti a gyermekeket 2022. november 23-án – Fotó: Riccardo De Luca / Anadolu Agency / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Atlético Madrid orvosi csapatának vezetője a Vatikánba utazott. Na nem azért, hogy a spanyol fociklub leigazolja Ferenc pápát, az egyházfő térdízületi gyulladással küzd, és José María Villalón is segít a kezelésben – írja a BBC.

Ferenc pápának az év eleje óta mozgásszervi problémái vannak, emiatt az afrikai utazását is le kellett mondani. A 85 éves egyházfő május óta bottal jár, és gyakran látni kerekesszékben is.

José María Villalón egy spanyol ráadiónak arról beszélt, hogy Ferenc pápa „nagyon kedves”, de „nagyon makacs” is, és a tavalyi vastagbélműtétje után nem lehet rábeszélni a térdműtétre. Ettől függetlenül az orvos optimista a gyógyulást illetően, ám azt elismerte, hogy a kezelést nagyban nehezíti a pápa sűrű időbeosztása.

Az orvos nagyszerű személyiségnek tartja a pápát, aki hálásan, barátságosan viselkedik, ráadásul a futballt is szereti. Amikor megtudta, hogy José María Villalón a spanyol Atlético Madridnál dolgozik, nagyon lelkes lett, és megemlítette, hogy a klub argentin csatárának, Ángel Corrénak szurkol. Azt régóta lehet tudni, hogy az egyházfő nagy focirajongó, az argentin San Lorenzo a kedvenc csapata.

José María Villalón 1995 óta dolgozik az Atlético Madrid focicsapatánál ortopédiai sebészként és traumatológus szakorvosként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!