Orvosi utasítás miatt Ferenc pápa kerekesszékben érkezett egy találkozóra

2022. május 5. – 13:54

Orvosi utasítás miatt Ferenc pápa kerekesszékben érkezett egy találkozóra
Ferenc pápa május 5-én kerekesszékben érkezett egy vatikáni találkozóra – Fotó: Guglielmo Mangiapane / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Első alkalommal érkezett kerekesszékben egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól – írja az MTI.

Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A vatikáni sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét.

„Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak”

– mondta a pápa.

A Catholic News Agency szerint már április 3-án a pápai gépen is beszélt arról, hogy fáj a térde. Akkor azt mondta, hogy akkor már tudott járni, de egy héttel korábban még nem, annyira fájt. Az április elején rendezett, máltai látogatása során mindenhol megoldották, hogy ne kelljen lépcsőznie, emiatt az érkezésekor és a rabati Szent Pál-székesegyháznál is liftezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!