Brit hírszerzés: A mozgósított orosz katonák különösen súlyos veszteségeket szenvednek

2022. november 25. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit hírszerzés legfrissebb, péntek reggel közzétett jelentése szerint a mozgósított oroszok különösen súlyos veszteségeket szenvednek Ukrajnában.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptemberben jelentette be 300 ezer tartalékos mozgósítását. A brit védelmi minisztérium szerint ezek a katonák „nagy számban vesztették életüket” Ukrajna keleti részén, a Donbaszban, ahol a Bahmut város körüli, jól kiépített ukrán védelmi zónák ellen vetették be őket.

Emellett nagy valószínűséggel különösen súlyos veszteségeket szenvedtek, amikor árokrendszer ásására kötelezték őket a folyamatosan tüzérségi tűz alatt álló Szvatove város körül, Luhanszk megyében – közölte a brit védelmi minisztérium.

A jelentés hozzáteszi, hogy a mozgósított tartalékosok többsége már korábban is szolgált, de „nagy valószínűséggel nem vizsgálták meg megfelelően az egészségügyi állapotukat”. Ez azt jelenti, hogy sokan súlyos, krónikus egészségi állapottal kénytelenek szolgálatot teljesíteni.

A brit hírszerzés szerint a Kreml valószínűleg aggódik amiatt, hogy egyre több tartalékos családja tiltakozik az ellen, hogy hozzátartozóik milyen körülmények között szolgálnak. Teszik ezt annak ellenére, hogy akár le is tartóztathatják őket.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!