Putyin nem bánt meg semmit

2022. november 25. – 14:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin elnök találkozott az Ukrajnában harcoló orosz katonák édesanyjaival, és azt mondta nekik, hogy nem bánta meg, hogy elindította a „különleges katonai műveletet”, és osztozik szenvedéseikben. Az orosz állami médiában közvetített, előre felvett találkozón Putyin azt is mondta az anyáknak, hogy ne higgyenek el mindent, amit a televízióban látnak vagy az interneten olvasnak, és azt állította, hogy sok „hamisítvány” kering a konfliktusról.

Az orosz elnök egy asztal körül ült az anyák csoportjával, az asztalon tea, sütemény és egy tál friss bogyós gyümölcs is volt. Putyin azt mondta, hogy ő és az egész orosz vezetés megérti és osztozik azok fájdalmában, akik elvesztették fiaikat az ukrajnai harcokban. Megígérte, hogy az orosz hatóságok mindent megtesznek azért, hogy az elesett katonák édesanyái ne érezzék magukat elfeledve.

A találkozó előtt néhány nappal Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megerősítette, hogy Putyin találkozni fog anyák napja alkalmából a mozgósítást követően Ukrajnában bevetett katonák anyukáival. Peszkov akkor azt mondta, hogy az elnök gyakran tart ilyen találkozókat, ezek nem mindegyike nyilvános. De mindegyikre jellemző, hogy az elnök itt szerzi első kézből származó értesüléseit az ország valós állapotáról.

Oroszországban november utolsó vasárnapján ünneplik az anyák napját.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!