Orosz légicsapás érte a nemrég felszabadított Herszont, több ember meghalt

2022. november 25. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több ember meghalt a Herszon városát ért légicsapásokban. Ez volt a legintenzívebb támadás Herszonban azóta, hogy az ukrán erők két hete felszabadították a várost – írja a SkyNews.

A helyi hatóságok szerint összesen hét ember halt meg és 21 megsebesült a támadásban. A csapások lakó- és középületeket is értek, a helyi kórház áram nélkül maradt. Herszon hónapokig orosz megszállás alatt állt, ez volt az első nagyobb város, amely az orosz csapatok kezeire került. Két héttel ezelőtt szabadult fel, amikor az ukrán csapatok kiszorították az oroszokat.

Az orosz erők még mindig a térségben tartózkodnak, és a Dnyeper folyó túloldaláról, nagy hatótávolságú fegyverekkel bombázzák a várost.

Tudósítóink, Nyilas Gergely és Huszti István fotós is Herszonban vannak, legutóbbi helyszíni riportjukat itt tudja elolvasni. „Herszon visszaszerzése nemcsak érzelmileg fontos Ukrajnának, de stratégiailag is komoly jelentősége van a visszaszorulásra kényszerített orosz erőkkel szemben. Az élet lassan visszatér a dél-ukrajnai városba, a súlyos nélkülözés azonban marad: hetek óta nincs áram és víz, de a gázellátás is csak részleges, a helyreállítás sürgető feladat lenne a tél közeledtével. Ezt azonban nehezíti, hogy a visszavonult orosz erők tüzérségi támadásai továbbra is fenyegetik a térséget” – írták.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!