Zelenszkij: Több mint tízmillió ukrán maradt áram nélkül

2022. november 18. – 07:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök este arról beszélt, az orosz rakétatámadások miatt több mint tízmillió ukrán maradt áram nélkül, egyben a légvédelem fokozását sürgette.

Az ukrán elnök elmondta, Kijev „mindent megtesz az energiaellátás normalizálása érdekében”, mivel egyes területeken kényszerű áramszünet van érvényben. Hozzátette, az áramkimaradások leginkább Vinnyica, Odessza és Szumi régióban, valamint a fővárosban élőket érintik.

Az Ukrajna energetikai infrastruktúrája elleni sorozatos orosz támadások miatt sok lakos maradt áram és víz nélkül, miközben a tél közeledtével egyre nagyobb az aggodalom. Ukrajnában jellemzően hosszú, hideg tél van, a hőmérséklet akár -20 Celsius-fok is lehet.

Zelenszkij beszédében felszólította szövetségeseit Ukrajna légvédelmének megerősítésére. „Csak az ukrán égbolt teljes védelme fogja megvédeni Ukrajnát és Európát az orosz agresszió eszkalációjától, és mindenképpen arra fogja ösztönözni Oroszországot, hogy valóban fejezze be a háborút” – mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!