Az orosz katonák egy része civil ruhában hagyhatta el Herszont a britek szerint

2022. november 12. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Kiadta szokásos napi jelentését a brit védelmi minisztérium, azt írják:

  • Az orosz védelmi minisztérium november 11-én jelentette be, hogy befejezték a kivonulást Herszonból. Az orosz erők a kivonulásuk részeként rombolhatták le a Dnyipro folyón átívelő közúti és vasúti hidakat.
  • A kivonulási folyamat már október 22-én megkezdődhetett, amikor az oroszok által kinevezett vezetők a város elhagyására szólították fel a lakosságot.
  • Az elmúlt hetekben a 80 ezer evakuált lakossal együtt civilbe öltözött orosz katonák és a hadifelszerelés is elhagyhatta a területet.
Hátrahagyott orosz felszerelés egy ukránok által visszafoglalt faluban a Herszoni régióban, 2022. november 11-én – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters
Hátrahagyott orosz felszerelés egy ukránok által visszafoglalt faluban a Herszoni régióban, 2022. november 11-én – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters
  • Herszon volt az egyetlen területi központ Ukrajnában, amelyet február óta el tudtak foglalni az oroszok. Így a kivonulás nyilvános beismerése azoknak a nehézségeknek, amelyekkel az Dnyipro nyugati oldalán szembesültek.
  • Az ukránok valószínűleg visszafoglalták ennek a területnek nagy részét, és most már magát Herszon városát is javarészt ellenőrzésük alatt tartják.
  • Közben az oroszok továbbra is evakuálják csapataikat a régió más területeiről a keleti parton fekvő, védhetőbb állásokba.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!