Zelenszkij: Herszon régió több mint 60 településén szerezték vissza az irányítást az ukrán erők

2022. november 12. – 20:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hónapokig tartó orosz megszállás, hónapokig tartó csúfolódás népünkön, hónapokig hallgatott történetek arról, hogy Oroszország örökre itt marad. Most mégis tengernyi ukrán zászló lobog az utcákon” – mondta az ukránokhoz intézett videóüzenetében az ukrán elnök. Zelenszkij azután szólalt meg, hogy az orosz erők pénteken kivonultak Herszonból, ahol azóta a helyiek ünneplik a város felszabadulását.

Az ukrán elnök bizakodó: arról beszélt, hogy még sok ilyen felszabadulást fognak majd látni azokban a falvakban és városokban, ahol továbbra is orosz megszállás van.

„Védelmi műveleteinknek és diplomáciánknak köszönhetően mindenképpen elérjük államhatárunkat – Ukrajna nemzetközileg elismert határának minden szakaszát.”

Az ukrán elnök elmondta, hogy Herszon régió több mint 60 települését szerezték vissza az elmúlt hetekben. Ezeken a területeken azon dolgoznak, hogy eltávolítsák az ottmaradt robbanóanyagokat. Hozzátette: mindent helyre fognak állítani, amit az oroszok leromboltak, ehhez viszont időre lesz szükség. Ezentúl köszönetet mondott a Donyeck régióban harcolóknak, az ott élőknek pedig kitartást és erőt kívánt. „Elérünk majd Donbasz összes városába és falujába” – mondta és hozzátette: több százan lesznek Krím utcáin is mikor azt is felszabadították majd az ukrán erők.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!