Így áll a verseny a négy csatatérállamban fél hat után

2022. november 9. – 05:37

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint kora reggel megnyugtatóak a részeredmények a demokraták szemszögéből a négy legszorosabbnak ígérkező szenátusi versenyben.

  • Georgia: 86 százalékos feldolgozottságnál gyakorlatilag döntetlen az állás a republikánus Herschel Walker és a demokrata Raphael Warnock között. A New York Times előrejelzése szerint Walker kerülhet ki végül győztesen a versenyből 0,8 százalékos előnnyel, azonban valószínűleg nem fogja elérni az 50 százalékot, így második fordulóra lesz szükség.
  • Pennsylvania: Bizakodhat a demokrata John Fetterman az első részeredményeket nézve. 79 százalékos feldolgozottságnál 1,6 százalékkal vezet a republikánus Mehmet Ozzal szemben, a New York Times jóslata szerint pedig akár 4,4 százalékkal is nyerhet majd a végén. Ami leginkább bíztató a demokraták számára, hogy Fetterman jobban teljesít eddig Joe Biden két évvel ezelőtti eredményénél azokban a megyékben, ahol már majdnem az összes szavazatot összeszámolták. Biden 2020-ban 1,2 százalékkal nyert az államban.
  • Arizona: 50 százalékos feldolgozottságnál óriási az ex-űrhajós Mark Kelly előnye republikánus ellenfelével szemben. Jelenleg 18,3 százalékkal vezet, ám a New York Times előrejelzése szerint ez az előny 2,3 százalékig fog majd csökkenni, mire összeszámolják az összes szavazatot.
  • Nevada: Egyelőre még nem érkeztek részeredmények Nevadából.
John Fetterman támogatói a demokrata szenátorjelölt eredményváróján – Fotó: Angela Weiss / AFP
John Fetterman támogatói a demokrata szenátorjelölt eredményváróján – Fotó: Angela Weiss / AFP

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!