A kiemelkedő republikánus eredmények Floridában fejfájást okozhatnak Trumpnak

2022. november 9. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy egyre magasabbak a feldolgozottsági arányok országszerte, egyre inkább úgy tűnik, hogy a Republikánus Párt kiemelkedő floridai szereplése kakukktojás lesz. Az állam kormányzóválasztását 20 százalékos előnnyel nyerte Ron DeSantis jelenlegi republikánus kormányzó, aki jelenleg Donald Trump legfőbb kihívójának számít a 2024-es republikánus elnökjelöltségért. Miután Trump magát próbálta a republikánusok kampányának közepébe helyezni, és a republikánus jelöltek szereplése jelen állás szerint elmarad a vártaktól, a Floridában arató DeSantis dörzsölheti a tenyerét.

Ron DeSantis floridai kormányzó ünnepli győzelmét kedd este – Fotó: Giorgio Viera / AFP
Ron DeSantis floridai kormányzó ünnepli győzelmét kedd este – Fotó: Giorgio Viera / AFP

Trump várhatóan jövő kedden jelenti be hivatalosan is, hogy indul a republikánus jelöltségért (bár elképzelhető, hogy a kedd esti eredmények fényében elhalasztja majd a bejelentést). A korábbi elnök hétfő este egy Fox News interjúban néhány napon belül másodjára szólt be pártbeli riválisának. Az interjúban, melyet kedd este adott le a jobboldali hírcsatorna, Trump arról beszélt, hogy ha DeSantis elindul ellene a republikánus jelöltségért, akkor „keményen meg fogja ütni magát”.

„Olyan dolgokat mondanék róla, amelyek nem lennének túl hízelgőek. Többet tudok róla, mint bárki más, kivéve talán a feleségét”

– tette hozzá a korábbi elnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!