Videón, ahogy a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója elmondja, hogyan tárgyaltak az oroszokkal

2022. november 8. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rövid, a Guardian által közzétett videóban a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan arról beszél, hogy az Egyesült Államok igyekszik fenntartani a kommunikációt Moszkvával, hogy elkerüljön egy nukleáris katasztrófát.

„Ezt akkor tettük, amikor szükség volt a félreértések tisztázására, megpróbáltuk csökkenteni a kockázatot, és csökkenteni az olyan katasztrófák lehetőségét, mint az atomfegyverek lehetséges alkalmazása”

– mondta Jake Sullivan hétfőn, a New York-i Economic Clubban tartott előadáson. Hozzátette, az orosz és az amerikai elnök közt rég volt személyes vagy akár telefonos megbeszélés, azonban megvannak a kapcsolataik Oroszország magasabb rangú vezetőihez. Sullivan szerint azon is dolgoznak, hogy felelősségre lehessen majd vonni a háborús bűnösöket azért, amit tettek.

A Fehér Ház korábban sem tagadta azt az értesülést, hogy kapcsolatban lennének Oroszországgal. A Wall Street Journal kedden írta meg, hogy Jake Sullivan titkos tárgyalásokon vett részt Putyin vezető tanácsadóival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!