Sűrűsödnek az orosz csapások Kelet-Ukrajnában

2022. november 6. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hatóságok közlése szerint az orosz erők fokozzák csapásaikat Kelet-Ukrajnában, tovább rontva ezzel a lakosok és a védekező ukrán hadsereg amúgy is nehéz körülményeit.

Miután Moszkva illegálisan annektálta Donyeck tartományt, a támadások csaknem teljesen megsemmisítették a Bakhmutot és a közeli Szoledar várost ellátó erőműveket – mondta Pavlo Kijrilenko, a régió ukrán kormányzója.

Szombaton késő este közölte, hogy a lövések egy civilt megöltek és hármat megsebesítettek. "A pusztítás mindennapos, ha nem óránkénti' – mondta.

Az AP beszámolt róla, hogy az ukrán elnöki hivatal közlése szerint szombatról vasárnapra Oroszország négy rakétát lőtt ki és 19 légicsapást indított, amelyek több mint 35 falut értek hét régióban, az északkeleti Csernyihivtől és Harkivtól a déli Herszonig és Mikolajivig. Oroszország az elmúlt hónapban az energetikai infrastruktúrára mért csapásokra koncentrált, az energiaellátás akadályozásával próbálja térdre kényszeríteni Ukrajnát. Az infrastruktúra károsodása országszerte áramhiányt okoz. Az ukrán vezetés időzített áramszünetekkel próbálja kezelni a helyzetet, de már készülnek olyan tervek is, hogyan tudnák evakuálni Kijevet egy teljes, tartós áramszünet esetén.

(The Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!