Putyin szerint ukrán területeket követelhetne Magyarország is, a magyar kormány egyelőre nem reagál

2022. november 6. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin szombaton, az Orosz Történelmi és a Hadtörténeti Társaságok újjáalakulásának 10. évfordulójára tartott rendezvényen megemlítette, hogy Romániának, Lengyelországnak és Magyarországnak is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben.

Az orosz elnök Lengyelországra hegyezte ki a mondandóját, azt mondta, Varsóban még ma is él az elképzelés az elit egy részénél, hogy „a tengertől a tengerig” érjen Lengyelország. Ezután Magyarországot és Romániát is felhozta Putyin olyan országokként, amelyektől „erőszakkal vettek el és csatoltak területeket Ukrajnához”.

A Magyar Hang azt írja, a többi megemlített ország vezetése azóta reagált erre a kijelentésre: Románia világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország pedig dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint.

A magyar kormány viszont egyelőre nem nyilatkozott ezügyben. Megkérdeztük a miniszterelnök sajtófőnökét, mi a kormány álláspontja, amint válaszol, közöljük.

Frissítés 15:10-kor: a KKM reagált a témában az Indexnek, azt írták,

„nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!