Putyin: Ukrajnának vissza kellene adnia azokat a területeket, amiket 1939-ben elvett Lengyelországtól

2022. november 5. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mondott az Orosz Történelmi és a Hadtörténeti Társaságok újjáalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett találkozón az orosz vezető, amiben többek között arról beszélt, hogy más országok mellett Lengyelország nem tett le arról, hogy visszaszerezze korábban elcsatolt területeit.

„Ismerjük a lengyel elit egy részének a »tengertől a tengerig« nagy ország megteremtésére vonatkozó elképzeléseit. A második világháború előtt sokan beszéltek erről az elképzelésről. Most pedig Lengyelország és Ukrajna vezetőinek ölelkezését látjuk. De az ötlet, az él, nem tűnt el”

– mondta az elnök.

Putyin szerint Varsóban arról beszélnek, hogy Ukrajnának vissza kellene adnia az elcsatolt területeket Lengyelországnak.

Az orosz elnök Magyarországot és Romániát is említette mint olyan országot, amitől erőszakkal vettek el területeket és csatolták ezeket Ukrajnához. Ez alapján valószínűsíthető, hogy Putyin Magyarországra is gondolt, amikor azt mondta, Lengyelország mellett más országok sem tettek le az elcsatolt területek visszaszerzéséről.

Beszélt még arról is, hogy a szovjet korszakban néhány orosz történelmi területet is átengedtek Ukrajnának, de az elnök szerint ez önkéntes alapon történt. (Mandiner)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!