ISW: Orosz források szerint a sorozótisztek továbbra is mozgósítják a férfiakat

2022. november 2. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Institute for the Study of War (ISW) amerikai elemzőintézet jelentése szerint számos orosz forrás arról számolt be, hogy az orosz sorozótisztek továbbra is mozgósítják a férfiakat, annak ellenére, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban bejelentette, hogy október 28-án befejeződött a részleges mozgósítás.

„Helyi orosz csatornák arról számoltak be, hogy október 31-én Tyumenben és Szentpéterváron mozgósítási értesítést kaptak a férfiak. Az orosz Központi Katonai Körzet állítólag azt mondta egy orosz hírügynökség újságíróinak, hogy a mozgósítási folyamatok Oroszország-szerte folytatódnak mindaddig, amíg Vlagyimir Putyin orosz elnök alá nem írja a mozgósítási időszakot lezáró rendeletet” – áll az ISW jelentésében. Ugyanakkor Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn azt közölte, hogy erre a rendeletre nincs is szükség.

Az ISW hozzáteszi, hogy a melitopoli és a mariupoli hatóságok arról is beszámoltak, hogy az orosz megszálló hatóságok továbbra is önkéntes zászlóaljakba és területvédelmi egységekbe kényszerítik az ukránokat.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!