Az USA azzal vádolja Észak-Koreát, hogy megpróbálja elrejteni az Oroszországnak szánt lőszerszállítmányokat

2022. november 2. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok azzal vádolja Észak-Koreát, hogy titokban jelentős mennyiségű tüzérségi lövedéket szállít Oroszországnak az ukrajnai háborúban való felhasználásra, és a szállítmányokat úgy próbálja elrejteni, hogy azt a látszatot kelti, mintha a lőszert közel-keleti vagy észak-afrikai országokba küldenék – írja a CNN amerikai hírszerzési jelentésekre hivatkozva.

Amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy a titkos észak-koreai szállítmányok – az Oroszország által Iránból beszerzett drónokkal és más fegyverekkel együtt – újabb bizonyítékai annak, hogy még Moszkva hagyományos tüzérségi arzenálja is megfogyatkozott a nyolc hónapos harcok alatt.

Nyugati médiumok amerikai titkosszolgálati információkra hivatkozva már két hónappal ezelőtt is arról adtak hírt, hogy Oroszország több millió rakétát és tüzérségi lövedéket vásárolhat Észak-Koreától.

Még két héttel ezelőtt Avril Haines, az USA hírszerzési igazgatója arról beszélt, hogy a kereskedelmi korlátozások arra kényszerítik Oroszországot, hogy olyan országokhoz forduljon utánpótlásért, mint Irán és Észak-Korea.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!