Dél-Korea tagadja, hogy fegyvereket adott volna az ukránoknak

2022. október 28. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Korea elnöke, Jun Szogjol tagadja, hogy fegyvereket adott volna Ukrajnának az orosz-ukrán háborúhoz, annak ellenére, hogy pár órával előtte Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, Szöul úgy döntött: fegyvert és lőszert szállít Kijevnek.

„Humanitárius és békés segítséget nyújtunk Ukrajnának a nemzetközi közösséggel való szolidaritás jegyében. Nem szállítottunk halálos fegyvereket, ez a mi szuverenitásunk érdeke” – mondta Yoon az újságíróknak, majd hozzátette: próbálkoznak békés kapcsolatot ápolni minden országgal, még az oroszokkal is.

Putyin csütörtökön egy moszkvai megbeszélésen – bizonyítékok bemutatása nélkül – azt állította, hogy Dél-Korea úgy döntött, „fegyvert és lőszert” küld Ukrajnának, ami tönkretenné a kapcsolatait Oroszországgal.

A dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője még márciusban azt mondta, hogy golyóálló sisakokat, sátrakat, takarókat, ágytakarókat, készételeket, elsősegélynyújtó készleteket és gyógyszereket ad Ukrajnának.

Lengyelország a múlt hónapban bejelentette, hogy csaknem 1000 harckocsit, több mint 600 tüzérséget és tucatnyi vadászgépet vásárol Dél-Koreától, részben azért, hogy pótolják az Ukrajnának adott felszereléseket az országban.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!