Népirtásra való felbujtással vádolják az RT egyik műsorvezetőjét, aki szerint vízbe kellett volna fojtani az ukrán gyerekeket

2022. október 24. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna bíróság elé állítaná az orosz állami irányítású RT (Russia Tuday) egyik műsorvezetőjét, Anton Kraszovszkijt, aki egy élő adásban arról beszélt, vízbe kellett volna fojtani azokat az ukrán gyerekeket, akik megszállónak látták a szovjeteket az 1980-as években. Kraszovszkij azt is hozzátette, hogy esetleg kunyhókba is zárhatták volna őket, amiket aztán a gyerekekre kellett volna gyújtani.

A közösségi médiába csak rövidebb részletekben felkerült interjúból az is látszik, ahogy a háborúpárti műsorvezető nevet azokon a híreken, miszerint orosz katonák idős ukrán nőket erőszakoltak meg a megszállt területeken.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az eset után az RT globális betiltását követelte, és közölte, bíróság elé fogják állítani Kraszovszkijt.

Az RT főszerkesztőjének, Margarita Szimonjannak későbbi közleménye szerint Kraszovszkijt azonnali hatállyal felfüggesztették a „gusztustalan megjegyzései” miatt, és hozzátette, hogy az RT-nél senki nem osztja a műsorvezető nézeteit. Később maga Kraszovszkij is bocsánatot kért, mint írta, elragadtatta magát az élő műsorban. (Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!