Több százezer ukrán áram- és vízellátása szakadt meg kedden

2022. október 19. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Légitámadások miatt több százezer ukrán áramellátása és vízellátása szakadt meg kedden, ami része annak, amit az ország elnöke egy kiterjedt orosz akciónak nevezett, amelynek célja, hogy az ukrán nemzetet hidegbe és sötétbe terelje, és lehetetlenné tegye a béketárgyalásokat. Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy Ukrajna erőműveinek csaknem egyharmada megsemmisült az elmúlt héten, ami „tömeges áramszüneteket okozott országszerte”.

„Nem marad helye a Putyin rezsimjével folytatott tárgyalásoknak”

– fogalmazott az ukrán elnök. A tél közeledtével az emberek víztől, elektromos áramtól és hőtől való megfosztása, valamint az úgynevezett öngyilkos drónok elterjedése, amelyek civil és katonai célpontokra egyaránt zuhannak, új szakaszt nyitott a nyolc hónapja tartó háborúban.

Kedd reggelre több ukrán nagyvárost is ért orosz légicsapás, ezeknek jelentős része fontos infrastrukturális létesítmények ellen irányult. Ennek következtében Kijevben jelentős áramkimaradásokkal kellett szembenézni. A város polgármestere azt kérte a lakosoktól, hogy spóroljanak az árammal, és vegyenek magukhoz minél több vizet.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!