Infrastrukturális létesítményeket támadnak az oroszok, Kijev környékét is találat érte

2022. október 18. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz csapások ismét a kritikus infrastruktúrát sújtották Ukrajna városaiban.
Az orosz erők kedden újabb légicsapásokat mértek ukrán energetikai létesítményeire Dnyiproban, Harkivban és Mikolajivban is. Kijev északi részét, ahol egy hőerőmű is található, újabb robbanások rázták meg, írja a Guardian.

Vitalij Klicsko, Kijev város polgármestere elmondta, hogy a támadás a kritikus infrastruktúra ellen irányult Kijev északi részén, ahonnan a Reuters beszámolói szerint sűrű füstöt láttak felszállni. Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője pedig azt írta, hogy három orosz csapás ért eddig meg nem nevezett energetikai létesítményeket. Azt egyelőre egyik tisztviselő sem közölte, hogy a hőerőműben történt-e ütés és a sérültekről sem árultak el részleteket.

 Füst száll fel Kijev szélén egy orosz rakétatámadás után, 2022. október 18-án – Fotó: Reuters/Stringer
Füst száll fel Kijev szélén egy orosz rakétatámadás után, 2022. október 18-án – Fotó: Reuters/Stringer

A várost ért orosz csapásokra a kijevi polgármester később egy Telegram-posztban reagált: arra kérte a lakosokat, hogy próbáljanak meg takarékoskodni az árammal, és tárazzanak be minél több ivóvizet. Továbbá megerősítse, hogy a város egyes részei áram nélkül maradtak. Mindeközben Zsitomir polgármestere is arról számolt be, hogy egy légicsapás következtében a városa víz- és áramellátás nélkül maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!