Több tucat drónt semmisített meg az ukrán légierő hajnalban

2022. október 17. – 09:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Október 17-én hajnali 3:30 és 6:50 között 15 kamikaze drónt semmisítettek meg délen, valamint három cirkálórakétát keleten. Hat drónt semmisítettek meg az Odessza régió felett, ötöt pedig a Mikolajiv régió felett” – közölte az ukrán légierő hétfőn délelőtt.

A Shahed–136-os kamikaze drónok precíziós rakéták hordozására alkalmasak, és Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszország rendelte őket Irántól. Irán azonban cáfolta, hogy drónokat szállított volna Oroszországnak.

Drón Kijev felett október 17-én reggel és egy drón roncsai a kijevi támadás után, az alaktrészen a felirat: "Belgorodért, Luchért" – Fotó: Sergei Supinsky / AFP Drón Kijev felett október 17-én reggel és egy drón roncsai a kijevi támadás után, az alaktrészen a felirat: "Belgorodért, Luchért" – Fotó: Sergei Supinsky / AFP
Drón Kijev felett október 17-én reggel és egy drón roncsai a kijevi támadás után, az alaktrészen a felirat: "Belgorodért, Luchért" – Fotó: Sergei Supinsky / AFP

A légierő szerint a kelet-ukrajnai dróntámadások kulcsfontosságú infrastruktúrát céloztak. Múlt héten Oroszország támadásokat hajtott végre az ukrán elektromos hálózat ellen, ami széles körű áramkimaradásokat eredményezett. (CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!