Zelenszkij: Mindent helyre fogunk állítani, amit a terroristák elpusztítottak

2022. október 11. – 06:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az országban mindent helyre fognak állítani, amit „az orosz terroristák” elpusztítottak – mondta az elnök a rendszeres, Telegramon megjelent beszédében, amit munkagépek előtt vettek fel Kijevben hétfő este.

A videóban Zelenszkij elmondja, hogy a 84, Ukrajnát célzó rakétából 43-at lelőttek, a 24 orosz drónból pedig 13-at sikerült lelőniük. Azokon a területeken, ahol elment az áram a bombázás miatt, sikerült visszaállítani az ellátást. Az elnök szerint a hétfői bombázásokban tizenketten haltak meg, és nyolcvanan sérültek meg.

Zelenszkij szerint „a terroristák vezére”, azaz Vlagyimir Putyin azt nyilatkozta ugyan korábban, hogy minden célpontot sikerült eltalálniuk, de szerinte „először is hazudnak, mint mindig, másodszor pedig hazudnak, mint mindig.”

Ahogy a helyszíni tudósítónk is megírták, Ukrajnát hónapok óta nem érte olyan intenzív rakétatámadás, mint hétfőre virradóra, többek között Kijevet is lőtték az orosz erők.

Az elnök a videójában az ukrán lakosságot arra kérte, hogy felelősen használják az áramot este 5 és 10 óra között, hogy az ellátást minél szélesebb körben lehessen biztosítani. Arra kérte az embereket, hogy ne mossanak, ne vasaljanak, ne szereljenek, vagy várjanak este 10-ig.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!